Haudontayritys: osa 2 ja omatekoinen hautomakone

Uusia munia on ollut hautomakoneessa jo reilut pari viikkoa, yksi muna on laitettu myöhemmin.
Aluksi näytti hyvin lähtevän kasvamaan, mutta sitten ei homma oikein edennyt. Aloin tarkastella lämpötilaa kahdella ulkoisella mittarilla ja ei se kovinkaan tasainen ollut. Eri kohdista mitatessa heittoa oli luvattoman paljon. Ei ihme, että haudonta epäonnistui.

13.2.18
Jouduinkin pikavauhtia ottamaan käyttöön vasta testausvaiheessa olevan oma-rakennelma-hautomakoneen.




Rakennusaihiona käytin tavallista styroksi-kylmälaukkua, johon lämmönlähteeksi laitoin 20w uunilampun, ja pohjasta läpi asensin tuon (epäkelvon) hautomakoneen, koska siinä on tuuletin. Kun ilma kiertää, on lämpö helpompi pitää tasaisena.



Uusiotorilta ostin metalliritilän ja lusikkalaatikon, joiden päälle munat tulivat. Ritilän alla on kolmessa rasiassa vettä.
Myös pohjassa olevassa hautomakoneen pohjassa on ura, joka täytetään vedellä.


Kanneksi pleksi ja siitä läpi narut, joista vetämällä saa lusikkalaatikkoa käännettyä puolelta toiselle. Näin kaikki munat kääntyvät kerralla, eikä kantta tarvi joka välissä avata.


Suurimman päänvaivan aiheuttaakin oikean lämmön saaminen ja pitäminen kohdillaan. Neuroottisuuden rajamailla tulee lämpöjä kytättyä vähän väliä.


Tilasin erillisen kosteusmittarin ja vielä yhden lämpömittarin. Lisäksi löysin netistä muutamalla eurolla termostaatin, jonka voi kytkeä lamppuun.

Näitä odotellessa...

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Talvikanalan sisustus

Munintakopin rakentamista

Haudonnan pettymyksiä ja toivonkipinä